Sluiten

Categorieën

Filters
  Vrijdag 5 Mei 2023

  Solid Surface: het ideale materiaal voor je badkamer

  Als je op zoek bent naar een nieuw sanitair voor je badkamer, dan heb je waarschijnlijk al veel verschillende materialen gezien. Maar heb je ook al eens gehoord van Solid Surface? Dit is een materiaal dat steeds populairder wordt omdat het kwaliteit, design en duurzaamheid aanbiedt. In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten over Solid Surface en waarom het een goede keuze is voor je badkamer.

  Wat is Solid Surface?

  Solid Surface is een materiaal dat bestaat uit een mix van aluminium tri-hydroxide (ATH) en acryl. ATH is een mineraal dat overblijft bij de productie van aluminium en acryl is een kunststof die zorgt voor de binding en de kleur van het materiaal. Door deze twee stoffen te mengen en te verhitten, ontstaat er een homogene massa die vervolgens in elke gewenste vorm kan worden gegoten of gebogen.

  Wat zijn de voordelen van Solid Surface?

  Solid Surface heeft veel voordelen die het materiaal zeer geschikt maken voor sanitair toepassingen. Hier zijn de belangrijkste:

  Hygiënisch: Solid Surface heeft een gesloten poriënstructuur, wat betekent dat er geen vuil, bacteriën of schimmels in kunnen dringen. Het materiaal is ook makkelijk schoon te maken met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Bovendien heeft Solid Surface geen naden of voegen waar vuil zich kan ophopen.

  Vlekbestendig: Solid Surface is bestand tegen vlekken van water, zeep, cosmetica, koffie, wijn en andere huishoudelijke producten. Mocht er toch een vlek ontstaan, dan kan deze eenvoudig worden verwijderd met een schuurmiddel of een schuursponsje.

  Vochtbestendig: Solid Surface is niet gevoelig voor vocht of temperatuurschommelingen. Het materiaal krimpt of zet niet uit door warmte of koude en kan dus ook gebruikt worden in vochtige ruimtes zoals de badkamer.

  Slijtvast: Solid Surface is een zeer sterk en duurzaam materiaal dat bestand is tegen krassen, stoten, slijtage en verkleuring. Mocht er toch een beschadiging ontstaan, dan kan deze gemakkelijk worden gerepareerd door het oppervlak te schuren of te polijsten.

  Esthetisch: Solid Surface heeft een strakke en moderne uitstraling die past bij elke interieurstijl. Het materiaal is verkrijgbaar in verschillende kleuren, van wit tot zwart en alles daartussenin. Ook kan het materiaal naadloos worden verlijmd, waardoor er geen zichtbare overgangen zijn tussen verschillende onderdelen. Bovendien kan het materiaal in elke vorm worden gemodelleerd, waardoor unieke en creatieve ontwerpen mogelijk zijn.

  Waar vind je Solid Surface sanitair?

  Solid Surface sanitair vind je uiteraard op Sanitair33.nl. Wij bieden een ruim aanbod van hoog kwaliteit solid surface sanitair tegen de scherpste prijzen. Ons aanbod is voornamelijk van het merk AWT. AWT is een merk dat bekend staat om zijn kwaliteit en design op het gebied van sanitair. AWT biedt onder andere wastafels, baden, badkamermeubels, toiletten en douchebakken aan van Solid Surface. Je kunt deze producten direct online bekijken of je kunt onze showroom bezoeken, waar je een greep van het assortiment Solid Surface kunt zien en voelen.

  Kies jij voor Solid Surface?

  Solid Surface is een materiaal dat veel voordelen heeft in de badkamer. Het is hygiënisch, vlekbestendig, vochtbestendig, slijtvast en esthetisch. Het materiaal kan ook in elke vorm worden gemaakt, waardoor er veel mogelijkheden zijn voor unieke en creatieve ontwerpen. Als je op zoek bent naar Solid Surface sanitair, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben een ruim assortiment aan Solid Surface producten van het merk AWT, die je online of in onze showroom kunt bekijken.

  Recente artikelen

  Manage cookies