Sluiten

Categorieën

Filters

  Hangtoilet plaatsen

  Een hangtoilet plaatsen doe je met Sanitair33.nl. Wij leggen je graag uit hoe je het moet gaan doen en wat je allemaal nodig hebt. Zorg altijd van te voren dat je alles goed doorneemt voordat je begint met het monteren. Naast een hangtoilet heb je ook een reservoir en een drukplaat nodig. Je kunt een complete hangtoilet set bestellen, maar je kunt ook alle onderdelen los bestellen. Online kun je een hangtoilet kopen naar wens! Wandcloset, wandtoilet oftewel hangtoilet plaatsen doe je met onderstaande stappen:

  1: Hoogte instellen

  Als eerst moet je de hoogte van het inbouwreservoir instellen. Dit kun je doen door de stelpootjes door middel van een dopsleutel te verstellen. Wanneer je de juiste hoogte hebt gevonden, kun je het frame voorlopig vast zetten door de bouten licht aan te draaien. Vervolgens kun je de diepte gaan instellen. Belangrijk bij het instellen van de diepte van het inbouwreservoir is dat de afvoerbuis spanningsloos in de afvoer kan worden geschoven.

  De gangbare zithoogte is vanaf de vloer rond de 40 tot 50 centimeter. Bekijk van te voren welke hoogte jou het meest comfortabel lijkt. Let wel op, heb je de vloer nog niet betegeld? Tel de dikte van de vloer bovenop de gewenste maat, anders zit de pot te laag. De juiste hoogte gevonden? Dan kun je de bouten van de stelpoten vast draaien.

  2: Boorgaten tekenen

  Het inbouwreservoir staat op de juiste hoogte en diepte, nu is het tijd om te gaan tekenen. Teken de boorgaten op de muur en op de vloer. Haal het inbouwreservoir weg, boor gaten met een 10 mm boor en breng de pluggen aan.

  3: Afvoerbocht verwerken

  Plaats jouw nieuwe afvoerbocht (die mee wordt geleverd) in het inbouwreservoir. Staat de afvoerbocht recht boven de afvoer? Dan kun je de bocht erin schuiven. Past het niet? Dan moet je eventueel een stuk van de afvoerbocht gaan afzagen. Klem de afvoerbocht definitief af met de bijgeleverde klem.

  4: Inbouwreservoir vastdraaien

  Nu is het tijd om alles op definitief op de juiste plek vast te draaien. Controleer of alles waterpas staat en draai het inbouwreservoir met de meegeleverde houtdraadbouten vast. Met stelmoeren kun je eventuele correcties aanbrengen als het niet goed staat.

  5: Vlotterkraan monteren

  Schroef de vlotterkraan vast op de vlotter. De kraan moet je nadat alles is gemonteerd kunnen bedienen.

  6: Aanvoerleiding

  Bepaal op welke plaats je een muurplaat wilt gaan plaatsen. Wanneer je een positie hebt gekozen, kun je met een 6 millimeter boor gaten in de muur boren. Breng pluggen in de muur aan en plaats de muurplaat vast. Maak de waterleiding passend op maat en koppel deze aan de muurplaat. Koppel vervolgens ook de vlotterkraan d.m.v. een slang en draai deze dicht. Controleer ook op lekkage.

  7: Draadeinden draaien

  Draai de draadeinden (afhankelijk van het type toilet) in de juiste gaten van het inbouwreservoir. Je hebt de keuze uit 2 breedtematen, zorg ervoor dat de breedtemaat overeenkomt met die van het hangtoilet oftewel inbouwtoilet.

  8: Toiletpot plaatsen

  Het zwevend toilet zet je vast de bijgeleverde moeren. Controleer weer goed of alles waterpas is en zorg dat het mooi recht staat. Snijd de randen van de beschermmat af zodat niets zichtbaar is en kit de randen af met een siliconenkit.

  9: Bedieningspaneel bevestigen

  Zet het bedieningspaneel vast d.m.v. de kunststof stiften. Klem het bedieningsplaat toilet vast in het inbouwreservoir en wij zijn bijna klaar!

  10: Toiletzitting bevestigen

  De laatste stap is het bevestigingen van de toiletzitting. Dit doe je erg eenvoudig met de meegeleverde bevestigingsmaterialen.

  Manage cookies