Sluiten

Categorieën

Filters

  Douchewand plaatsen

  Wil jij een douchewand plaatsen? Wij leggen je graag uit hoe je dit moet gaan doen. Binnen enkele stappen heb je jouw douchewand al geplaatst. Kom je er niet helemaal uit dan kun je nog altijd onze klantenservice bereiken die je hierbij helpt.

  Gereedschap:

  • - Waterpas

  • - Potlood

  • - Steenboor

  • - Kitspuit met sanitairkit

  • - Schroevendraaier

  • - Rolmeter

  Stap 1: Bepaal waar je de douchewand gaat plaatsen

  Bij een douchewand plaatsen zonder een douchebak, kun je zelf bepalen waar het komt. Ga je de douchewand op een douchebak verwerken? Dan moet je eerst het middelpunt van de zijrand van de douchebak bepalen. Vanaf dat (middelpunt teken je een kaarsrechte lijn op de wand. Maak altijd gebruik van de waterpas.

  Stap 2: De schroefgaten aftekenen

  De volgende stap is het aftekenen van de schroefgaten. Pak het muurprofiel en zorg ervoor dat je deze op het middelpunt plaatst. Teken vervolgens de schroefgaten af met een potlood.

  Stap 3: Boren & Schroeven

  Gebruik een steenboor van 6 millimeter en boor gaten in de wand en stop er muurpluggen in. Plaats aan de achterzijde van de muurprofiel sanitairkit en zorg dat het vast zit. Schroef vervolgens de muurprofiel vast met de bijgeleverde schroeven.

  Stap 4: Het glas erin schuiven

  Nu dat het muurprofiel staat, kun je het glas erin gaan schuiven. Het glas schuif je er eenvoudig in omdat het op elkaar is afgestemd.

  Stap 5: Het glas vastschroeven

  Schroef het glas losjes vast op een gewenste afstand. Zorg dat het glas waterpas is en zet het vervolgens definitief vast.

  Stap 6: Stabilisatiestang plaatsen

  Is de door jouw gekozen douchewand glas voorzien van een stabilisatiestang? Dan moet je deze ook gaan monteren natuurlijk. Markeer met potlood het boorgat, boor een gat, plaats een plug en zet het vast. Vervolgens kun je met de (meegeleverde) inbussleutel de andere kant van de stang vast zetten aan de douchewand.

  Stap 7: De randen afkitten

  Alles correct geplaatst? Kit de douchewand af met sanitairkit voor een verfijnd eindresultaat. Let op: kit zowel de muur als vloer zijde van de douchewand af.

  Wanneer je alle bovenstaande 7 stappen hebt doorlopen, is de douchewand plaatsen gelukt! Zit je met enige vragen of loop je ergens vast? Twijfel dan niet om onze klantenservice te contacteren. Wij helpen je graag met een douchewand plaatsen. Ook voor tips en aanvullende informatie staan we voor je klaar. Je kunt je vragen over een douchewand plaatsen stellen per telefoon op 088 - 0555 333, via de live chat, per e-mail of je kunt langskomen in onze showroom. Bij een showroom bezoek kunnen we je het best helpen. In de showroom hebben we ook een aantal douchewanden staan, je kunt meteen bekijken hoe onze douchewanden zijn verwerkt. Twijfel niet langer en contacteer ons voor een douchewand plaatsen! Tip: bekijk ook eens onze douchedeuren, regendouche, douche accessoires en douchecabines of ga direct online een douchewand kopen.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »