Sluiten

Categorieën

Filters

  Wastafel monteren

  Wil jij een wastafel monteren? Wij leggen je graag uit hoe je een wastafel monteren moet. Je kunt eenvoudig een wastafel monteren met onze stappenplan. Bekijk het direct hieronder en begin met klussen!

  1:  Het boren van gaten en pluggen aanbrengen

  Als eerst moet je gaten gaan boren zodat je de bouten kunt aanbrengen. Dit is misschien wel het allerbelangrijkste bij een wastafel monteren. Pak de wastafel en teken waar de gaten moeten gaan komen en begin met schroeven.
   

  2: Bouten draaien

  De tweede stap is het draaien van de bouten. Draai het schroefgedeelte in de muur met behulp van een steeksleutel.
   

  3: Plaatsen

  Plaats de wastafel over de bouten (vergeet niet om revetten toe te passen). Zet de wastafel goed vast d.m.v. moeren. Plaats ook meteen de wastafelkraan, deze kun je ook direct vastzetten met moeren.
   

  4: Aansluitleiding buigen

  Buig de 2 aansluitleidingen voorzichtig uit elkaar. Let er goed op dat er geen knik ontstaat in de leidingen. Sluit vervolgens de kraan aan op de aanvoerleiding met hulp van de aansluitslangen.

  5: Sifon bevestigen

  Bevestig vervolgens de sifon aan de afvoer en schroef deze via het afvoerput aan de wastafel vast.
   

  6: Kitten!

  De laatste stap bij een wastafel monteren is kitten. Zorg dat je de wastafel goed tegen jouw badkamertegels kit met sanitairkit. Let op: laat de wastafel 24 uur uitharden voordat je er gebruik van maakt.

  Wanneer je alle 6 eenvoudige stappen doorloopt, is jouw wastafel gemonteerd! Zit je met enige vragen of kom je er niet helemaal uit? Twijfel dan niet om onze klantenservice te contacteren die je graag helpen met het aansluiten van ons sanitair. Naast wastafels hebben we ook andere sanitair in onze collectie. Zo kun je bij ons ook toiletten, badkamermeubels (oftewel wastafelkast), baden, urinoirsdouchewanden en nog veel meer andere sanitair bestellen! Bekijk ons assortiment met meer dan 2500 producten direct online.

  Manage cookies